Memur Sitelerinden Son Haberler:

12/13/2006

Promosyonun Yüzde 70'i Personele Dağıtılacak.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, bugün yayımladığı bir genelgeyle promosyonların dağıtımı hususuna açıklık getirdi. Buna göre maaş protokolleri gereğince sağlanan ek mali imkanların %30'u okul ve kurumların ihtiyaçlarına, geri kalan %70'si ise çalışan personele dağıtılacT.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı

12/12/2006 tarih ve 3910 sayılı yazı

Bilindiği üzere bankalarla, okul ve kurumlarımız arasında çalışanlarımızın maaş ve diğer ödemelerinin bankalar aracılığıyla yapılabilmesi için maaş ödeme protokoleri düzenlenmektedir. Bankalar, yapılan bu protokoller karşılığında sunacakları bankacılık hizmetlerinin dışında ilgili kurumlara "promosyon" adı altında ayni veya nakdi ek mali imkanlar sunabilmektedir.

Sunulan bu ek mali imkanların tasarrufuna ilişkin herhangi bir hukuki düzenleme bulunmamakla birlikte, uygulamada bu imkanların kurum hizmetlerine tahsis edilebileceği gibi çalışanlara da paylaştırılabilmesi söz konusudur.

Uygulama birliğinin sağlanabilmesi amacıyla Bakanlığımıza bağlı il ve ilçe müdürlükleri ile okul ve kurumlarımızda görevli personelin; aylık ve diğer özlük haklarının ödenmesi için yapılan maaş protokolleri gereğince sağlanan ek mali imkanların %30'nun okul ve kurumlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasında, geri kalan %70'sinin ise çalışan personelimize dağıtımının sağlanması hususunda gereğini önemle rica ederim.

Doç. Dr. Hüseyin ÇELİK
Milli Eğitim Bakanı

Hiç yorum yok: