Memur Sitelerinden Son Haberler:

12/13/2006

İşçi alacak Çay-Kur'da 1 km'lik kuyruk

Başvuruda bulunmak isteyenler izdihama neden oldu

Rize Çay-Kur bin 500 geçici işçi alımı için çalışmalara başladı. Dün resmi kayıtların kabul edileceğinin açıklanmasının ardından, İŞKUR Rize İl Müdürlüğü'nün önünde bir kilometrelik kuyruk oluştu.

İŞKUR Rize İl Müdürü Yahya Kanbur, Çay-Kur'un bin 500 mevsimlik işçi alacağının duyurulmasının ardından, Çay-Kur için resmi kayıt kabul etmemelerine rağmen, kısa sürede yaklaşık 20 bin kişinin kurumlarına kayıt yaptırdığını söyledi.

Kanbur, ''Kurumumuza başvuruda bulunanların gerekli belgelerini inceleyip herkesi istediği bir Çay-Kur fabrikasına yönlendiriyoruz. Daha sonra da her fabrika, başvuruda bulunanlara ayrı kura çekecek'' dedi.

Çay-Kur'un, almayı planladığı işçilerde meslek yüksekokulu ve lise ve dengi okul mezunu olması şartını aradığını belirten Kanbur, ''Şartları uygun olmadığı halde ilkokul mezunu olanlar da başvurmak istiyor. Ancak bu gibi kişilerin başvurularını kabul edemiyoruz. Bu nedenle bu kişilerin beklemelerine gerek yok'' diye konuştu.

Başvuruda bulunmak isteyenlerin bir an önce işlemlerini yaptırmak için acele ettiğini, bunun da izdihama neden olduğunu kaydeden Kanbur, ''Başvuruda bulunmak isteyenlerin acele etmesine gerek yok. Bu ayın 25'ine kadar müracaat kabul edeceğiz'' dedi.

Kanbur, kurumlarına Çay-Kur dışında bir iş için başvurmak isteyen kişilere, yoğunluk olmasından dolayı şu günlerde gelmemeleri uyarısında bulunarak, yılbaşından sonra gelmeleri halinde bu kişilerin işlemlerini daha kolay yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Bu arada, müracaat etmek isteyen kişiler, sabahın erken saatlerinden itibaren İŞKUR İl Müdürlüğü önünde sıraya girmeye başladı. Binanın dışına taşan kuyruk, yaklaşık 1 kilometreyi buldu.

CNNTURK

Hiç yorum yok: