Memur Sitelerinden Son Haberler:

12/07/2006

Memur % 1.77'lik zammı garantiledi

Memurlar kasım sonu itibariyle yüzde 1.77'lik enflasyon farkı zammı almayı garantiledi.

Yılın ikinci yarısında memur maaşlarına yüzde 2.5 oranında zam yapılırken, temmuz-kasım aylarını kapsayan son beş ayda enflasyon yüzde 4.31 olarak gerçekleşti. Enflasyon artışından kaynaklanan reel kayıp yüzde 1.74 olarak hesaplanırken, bunun karşılanması için memur maaşlarına yapılması gereken zam oranı yüzde 1.77 olarak hesaplandı.

Yılın ikinci yarısında memur maaşlarına yüzde 2.5 oranında zam yapılırken, kasım sonu itibariyle ikinci yarıdaki enflasyon yüzde 4.31 olarak gerçekleşti. Bu dönemde memurlar enflasyon karşısında yüzde 1.74'lük reel kayba uğradı. Söz konusu reel kaybın karşılaması için memur maaşlarına yüzde 1.77'lik enflasyon zammı yapılması gerekiyor.
Yılın ikinci yarısı itibariyle enflasyonun yüzde 5'e ulaşması durumunda ise memur maaşlarındaki reel kaybın yüzde 2.38'e ulaşması bekleniyor. Söz konusu kaybın karşılanması için de yüzde 2.44'lük enflasyon zammı yapılması gerekiyor.

Yılın ilk altı aylık döneminde de yüzde 2.5'lik oranında zam alan memur maaşlarında yüzde 4.88'e ulaşan enflasyon dolayısıyla yüzde 2.27'lik reel kayıp oluşmuştu. Hükümet söz konusu reel kaybı karşılamak için yüzde 2.32 oranında enflasyon farkı ödemişti.

Yılın ikinci yarısında da gerçekleşecek kümülatif TÜFE rakamının yüzde 2.5'i aşması durumunda aşan kısmı telafi edecek şekilde memur maaşlarına zam yapılması için 2007 yılı memur maaşı aylık katsayıları ve ücret tavanını belirlemek için Bakanlar Kurulu'na yetki verilmişti. Memur maaşlarına enflasyon farkı ödemesi yapılmasının ardından, Bakanlar Kurulu 2007 yılı memur maaş aylık katsayısını ve ücret tavanlarını yeniden belirleyecek.
AA

Hiç yorum yok: