Memur Sitelerinden Son Haberler:

1/07/2007

Yürürlükten Kalkan Genelgeler (örgü, dedikodu...vb.)

Aralarında mesai saatinde örgü ören kadın memurlar, dedikodu yapan makam şoförleri ve meşrubat satıcılarının durumlarına ilişkin düzenlemelerin de bulunduğu 1220 Başbakanlık genelgesi yarından itibaren yürürlükten kaldırılıyor.

Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, 2004 yılının Haziran ayından bu yana, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan hukuki düzenleme ve mevzuatın gözden geçirildiğini söyledi.

Dinçer bu çerçevede, güncelliğini yitiren ve işlevini tamamlayan 1220 Başbakanlık genelgesinin yürürlükten kaldırılacağını açıkladı.

ÖRGÜ ÖREN KADIN MEMUR GENELGESİ
Yürürlükten kaldırılacak genelgeler arasında 1960 yılında dönemin Başbakanlık Müsteşarı Alparslan Türkeş tarafından yayınlanan ?Mesai saatleri içinde örgü ören kadın memurların fuzuli olduğu ve bu konuda gereken tasarrufun yapılmasına ilişkin genelge? ile ?Zararlı dedikodu yaptıkları tespit edilen makam aracı şoförlerinin değiştirilmesine yönelik genelge de var.

BİNA GİRİŞİNDE ATLETLİ ÇIPLAK OTURAN MEMUR
1982 yılında Başbakan Bülend Ulusu tarafından yayınlanan, ?Bina girişi önüne masa ve sandalye koyarak gömlek ve atletle ayakları çıplak şekilde oturan nöbetçi memurların uyarılmasına ilişkin genelgede kaldırılacak genelgeler arasında.

Hiç yorum yok: