Memur Sitelerinden Son Haberler:

1/05/2007

Memura %2'lik Enflasyon Zammı

Memurlara yılın ikinci altı aylık döneminde yüzde 2.01 oranında enflasyon farkı ödenecek.
Memurlara yılın ikinci altı aylık döneminde yüzde 2.01 oranında enflasyon farkı ödenecek.

ANKA?nın yaptığı belirlemelere göre, yılın ikinci yarısında memur maaşlarına yüzde 2.5 oranında zam yapılırken, ikinci yarıdaki enflasyon yüzde 4.56 olarak gerçekleşti. Bu dönemde memurlar enflasyon karşısında yüzde 1.97?lik reel kayba uğradı. Söz konusu reel kaybın karşılaması için memur maaşlarına yüzde 2.01?lik enflasyon zammı yapılması gerekiyor.

Yılın ilk altı aylık döneminde de yüzde 2.5?lik oranında zam alan memur maaşlarında yüzde 4.88?e ulaşan enflasyon dolayısıyla yüzde 2.27?lik reel kayıp oluşmuştu. Hükümet söz konusu reel kaybı karşılamak için yüzde 2.32 oranında enflasyon farkı ödemişti.

Yılın ikinci yarısında gerçekleşecek kümülatif TÜFE rakamının yüzde 2.5?i aşması durumunda aşan kısmı telafi edecek şekilde memur maaşlarına zam yapılması için 2007 yılı memur maaşı aylık katsayıları ve ücret tavanını belirlemek için Bakanlar Kurulu?na yetki verilmişti. Memur maaşlarına enflasyon farkı ödemesi yapılmasının ardından, Bakanlar Kurulu 2007 yılı memur maaş aylık katsayısını ve ücret tavanlarını yeniden belirleyecek.

Milliyet

Hiç yorum yok: