Memur Sitelerinden Son Haberler:

1/09/2007

2007'de En Az 50.000 Öğretmen Atanmalı

Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in bu yıl için alınacağını açıkladığı 40 bin öğretmenin, açığı kapatmayacağını, en az 50 bin öğretmen alınması gerektiğini savundu.
Dinçer, yaptığı yazılı açıklamada, Çelik'in 2007 yılı içinde öğretmen atamalarına ilişkin açıklamalarına değerlendirdi.

Çelik'in, 2007 yılı içinde 40 bin öğretmen alınacağını bildirdiğini ifade eden Dinçer, bu rakamla öğretmen açığı sorununun çözülmesinin mümkün olmadığını ifade etti. Atanacakların yarıya yakınının sözleşmeli öğretmen olmasının öngörüldüğünü anımsatan Dinçer, şunları kaydetti:

"Sözleşmeli öğretmenlik uygulaması eğitimin sorunlarını çözmek bir yana, iş güvencesinden yoksun, düşük ücretlerle çalışma anlamına gelmektedir. Eğitimin vazgeçilmez unsuru öğretmendir ve eğitimin niteliği öğretmenin niteliği ile doğru orantılıdır. Öğretmenlik mesleği düzenlilik ve süreklilik gerektirir. Sözleşmeli öğretmenlerin mevcut çalışma koşulları ile öğrencilere faydalı olabilmesi mümkün değildir."

Dinçer, öğretmenliğe atanmak için 120 bin adayın beklediğini, 2007 yılı içinde 50 bin öğretmenin atanması gerektiğini ifade etti.

Hiç yorum yok: