Memur Sitelerinden Son Haberler:

1/06/2007

Sendika, MEB'i kadrolaşma ile suçladı

Eğitim-İş Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), ilan edilen boş şef kadrolarına açıklananın çok üstünde atama yaptığının ortaya çıktığını öne sürdü.
Adıbelli, yaptığı yazılı açıklamada, MEB Personel Genel Müdürlüğünün, 2006 Yılı Merkez ve Taşra Teşkilatı Boş Şef Kadroları İçin Atama Sonuçlarını açıkladığını belirtti.

Sonuçların, MEB'deki kadrolaşmanın boyutlarını ortaya koyduğunu savunan Adıbelli, ?İlan edilen boş şef kadrolarına açıklananın çok üstünde atama yapıldığı ortaya çıktı? dedi.

Taşra Teşkilatı Şef Kadroları İçin Başvuru ve Atama Klavuzu'nda ve Taşra Teşkilatı Şef Kadrolarına Atanabilmek İçin Görevde Yükselme Sınavı Başvuru Kılavuzu'nda MEB Taşra Teşkilatı boş şef kadrolarının sayısının 773 olarak ilan edildiğine işaret eden Adıbelli, ancak daha önce ilan edilen bu rakamlara rağmen, yaklaşık bin 463 kişinin taşrada şef kadrolarına yerleştirildiği konusunda bilgilere ulaştıklarını kaydetti.

Adıbelli, ayrıca 2006 Yılı Merkez Teşkilatı Şef Kadrolarına Atanabilmek İçin Görevde Yükselme Başvuru Klavuzu'nda 272 kişinin merkez teşkilatı şef kadrolarına atanacağının duyurulduğunu, ancak bunun çok üzerinde kişinin bu kadrolara atandığını savundu.

Adıbelli, Burdur-Karamanlı'da 1 kişilik kadroya 2 kişi, Burdur merkezde 3 kişilik kadroya 8 kişi, Burdur-Bucak'ta 1 kişilik kadroya 2 kişi, Konya ve Isparta'da 4 kişilik kadroya 7 kişi, Muğla'da 1 kişilik kadroya 4 kişi, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta 9 kişilik kadroya 33 kişinin atandığının ortaya çıktığını iddia etti. Yüksel Adıbelli, şunları kaydetti:

?Tüm bu bilgiler çerçevesinde Eğitim-İş olarak MEB'e bir yazı göndererek şef kadrolarına ilan edilen rakamlar dışında kaç kişinin atamasının yapıldığı ve bu atamalarda hangi ölçütlerin dikkate alındığının tarafımıza bildirilmesini talep ettik. Eğitim-İş olarak atamalar sonucunda ortaya çıkacak her türlü hukuksuzluğun takipçisi olacağız ve konuyu yargıya taşıyacağız.?

Hiç yorum yok: