Memur Sitelerinden Son Haberler:

11/28/2006

Uzman - başöğretmenler belli oldu

Öğretmenlik mesleğinin kademelendirilmesi için yapılan sınav ve değerlendirme sonrasında uzman ve başöğretmen olacaklar ile ücretleri belli oldu.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğretmenliğin kademelendirilmesi kapsamında 92 bin 382 uzman, 338 de başöğretmenin belirlendiğini bildirirken, uzman öğretmenlerin maaşlarında 80, başöğretmenin maaşlarında ise 160 YTL artış olacağını kaydetti.

Bakan Çelik, Beşevler Şura Salonu?nda Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğe katıldı. Çelik burada yaptığı konuşmada, Türkiye?nin gelişmesinde öğretmenlerin üzerine büyük sorumluluklar düştüğünü belirterek, ?Öğretmenlerimiz bir misyoner sebatıyla bu işe sarılırlarsa birkaç yılda Türkiye dünyanın parlayan yıldızı olacaktır? dedi.

UZMAN VE BAŞÖĞRETMENLER BELİRLENDİ

Çelik, öğretmenlik mesleğinin kademelendirilmesine ilişkin yaptıkları düzenleme kapsamındaki sınavın sonuçlarının da bugün itibariyle açıklandığını duyurdu. Sonuçların Milli Eğitim Bakanlığı?nın internet sitesinden öğrenilebileceğini kaydeden Çelik, değerlendirmeler ardından toplam 92 bin 382 öğretmenin ?uzman? ünvanını, 338 öğretmenin de ?başöğretmen? ünvanını aldığını ifade etti.

Çelik, uzman ve başöğretmen ünvanlarından elde eden öğretmenlerin maşlarında da artış olacağını bildirirken, uzman öğretmenlerin maaşlarında 80, başöğretmenlerin maaşlarında ise 160 YTL artış yapılacağını söyledi.(

Hiç yorum yok: