Memur Sitelerinden Son Haberler:

11/29/2006

Memur 14 Aralık'ta iş bırakacak

Çalışanlar ve emekliler, bütçe görüşmeleri boyunca Aralık ayında çeşitli eylemler yapacak. Türkiye Kamu-Sen, 12 ayrı eylem yapacak, KESK 14 Aralık'ta iş bırakacak. Memur-Sen de bütçe görüşülürken basın açıklamaları düzenleyecek.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, yaptığı açıklamada, toplu görüşmelerin ardından ilk tepkilerini AK Parti Genel Merkezi önüne siyah çelenk bırakarak gösterdiklerini anımsatarak, kamu çalışanlarının sorunlarına çözüm getirilmemesi nedeniyle seçime kadar bir dizi eylem yapacaklarını söyledi.

Akyıldız, Aralık ayında TBMM'de bütçe görüşmeleri yapılırken eylemlerinin bir bölümünü hayata geçireceklerini belirterek, ?Çalışılan her kurumun bütçesinin görüşüldüğü gün karşılarında Türkiye Kamu-Sen'i görecekler? dedi.
2007 yılı bütçesinin Türkiye'ye ve Türk halkına bir fayda getirmeyeceğini öne süren Akyıldız, bütçede borç ödemenin garantiye alındığını, buna karşılık yatırımlara ve toplumun beklentilerine yer verilmediğini iddia etti.

?Ne bu bütçeden, ne de hükümetten artık bir şey beklemiyoruz? diyen Akyıldız, gelir adaletsizliği ve işsizliği azaltmanın koşulunun yatırımlardan geçtiğine işaret ederek, bütçede yatırımlardan söz etmenin mümkün olmadığını savundu.

?REFERANDUM? SONUÇLARI AÇIKLANACAK

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul da bütçede emekçilerin ve halkın bulunmadığını savundu.
Tombul, bütçede yatırıma, kamu hizmetlerine ve kamu çalışanlarına kaynak aktarmak yerine, IMF'nin taleplerinin dikkate alındığını iddia ederek, çalışanların bütçeye bakışını, TMMOB ve TTB ile düzenledikleri ?referandum? sonuçlarını açıklayarak göstereceklerini söyledi.

?Referandum? sonuçlarını, 5 Aralıkta TBMM Dikmen Kapısında yapacakları açıklama ile kamuoyuna duyuracaklarını ifade eden Tombul, 14 Aralıkta bütçeye karşı hizmet üretmeyerek alanlara çıkacaklarını kaydetti.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de bütçenin geçmişteki örneklerinden farklılık taşımadığını söyledi.
IMF direktifleriyle hazırlandığını öne sürdüğü bütçenin tek önceliğinin borç ödemek olduğunu iddia eden Çelebi, ?Önümüzde alt yapı, sağlık, eğitim ve istihdam gibi konulara hiçbir katkı sağlamayacak bir bütçe var. Bütçede emekçilerin haklarına yönelik gasplara devam ediliyor? diye konuştu.

KESK öncülüğünde yürütülen eylemlere destek vereceklerini bildiren Çelebi, konfederasyonun yetkili kurullarında alacakları kararlar doğrultusunda, DİSK olarak da bütçeye karşı bölgesel eylemler düzenleyeceklerini kaydetti.

?EKSTRA ZAM İSTİYORUZ?

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, açıklamasında, bütçede personel giderlerinin reel olarak azaldığını söyledi.
Hükümetin anlaşmazlıkla sonuçlanan toplu görüşmelerden sonra memur maaş zammını tek taraflı açıkladığına işaret eden Aksu, ?Aralık ayındaki bütçe görüşmelerinde memur ve memur emeklilerine yönelik ekstra zam verilmesini istiyoruz? dedi.

Bağlı sendikaların bakanlık bütçeleri görüşülürken taleplerini içeren basın açıklamaları yapacaklarını anlatan Aksu, açıklamaların yerinin ve biçiminin sendikalar tarafından belirleneceğini kaydetti. Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen de 2007 yılında emeklilere ayrılan kaynağın artırılması talebiyle eylemleri olacağını belirterek, ayrıca bütçeye yönelik düzenlenen eylemlere destek vereceklerini bildirdi.

Hiç yorum yok: