Memur Sitelerinden Son Haberler:

11/15/2006

Geçici İşçiye Kadroda Maliye Engeli

Geçici işçi statüsündeki 207 bin işçiyi kadroya almayı planlayan hükümet, 648 milyon YTL'lik maliyet engeliyle karşılaştı. Geçici işçilerle ilgili son kararı Bakanlar Kurulu verecek

Hükümet, geçici işçi statüsündeki 207 bin işçiyi kadroya almanın yollarını arıyor. NTV'nin haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'nun ilgili kurumlarla yaptığı çalışmaların ardından bu işçilere kadro verilip verilmeyeceğine Bakanlar Kurulu karar verecek.

Kurula sunulacak raporda, işçilerin kadroya alınması durumunda merkezi yönetimlere 92 milyon YTL, KİT'lere 230 milyon YTL, mahalli idarelere ise 326 milyon YTL ek yük geleceği tahmin ediliyor.

Maliyet 648 milyon YTL

Toplam 648 milyon YTL'lik maliyetin bütçe dengeleri açısından karşılanabilir bir rakam olmadığı ifade ediliyor. Söz konusu tutarın 240 milyon YTL'si ise vergi ve SSK kesintisi olarak kamuya geri dönecek.

Kamuda geçici işçi istihdamının dayanağını bütçe kanunları oluşturuyor. Ancak, bu işçiler genel olarak sürekli veya dönemsel tekrarlanan işlerde çalıştırıldıkları için iş mevzuatı açısından geçici işçi olmaktan çıkıp sürekli işçi statüsüne giriyorlar.

Bakanlar Kurulu için hazırlanan rapora göre, 2006 yılında 6 ay ve daha fazla süreyle istihdam edilen toplam 207 bin 892 geçici işçinin 36 bin 659'u merkezi yönetimde, 26 bini

KİT'lerde, 145 bin 233'ü mahalli idarelerde bulunuyor. Bu işçilerden 33 bini 6 aydan daha az süreyle istihdam edilen işlerde çalışıyor. Yangınla mücadele işçileri bu kapsamda yer alıyor.

Milliyet

Hiç yorum yok: