ÖSYM Başkanlığı, boş kontenjanlarla açıkta kalan adayları buluşturamadı. Merkezi yerleştirme ve ek yerleştirme işlemleri sonucunda anfilerini dolduramayan üniversiteler yine öğrencisiz kaldı.
niversitelerdeki onbinlerce kontenjanın boş; sınava giren yüzbinlerce gencin de açıkta kalmasını önlemek için bu yıl ikinci kez ek yerleştirme yolunu açan ÖSYM Başkanlığı, boş kontenjanlarla açıkta kalan adayları buluşturamadı.
İkinci ek yerleştirme işlemiyle, 10 bini Açıköğretim?e olmak üzere 20.786 genç üniversiteli oldu. Ancak devlet, vakıf ve KKTC üniversitelerindeki 32.423 kontenjan yine boş kaldı.
Açık kontenjanların 13.876?sı devlet üniversitelerinde. vakıf üniversiteleri 10.686 boş kontenjanla devlet üniversitelerini izledi. Bu yıl her 5 kontenjandan 4?ü boş kalan KKTC üniversitelerindeki şok tablo, ikinci yerleştirme sonucunda da değişmedi; KKTC?deki 6 üniversitede kontenjanların 7.861?i hala boş.
Devlet, vakıf ve KKTC üniversitelerindeki 32 bini aşkın kontenjanın 23 bini, 4 yıllık fakülte ve yüksek okullara ait.
Üniversite yöneticileri bu sonuçtan, sınav sistemini geçen yıl değiştiren YÖK?ü sorumlu tutuyor. Rektörler, ?Tercih havuzunda, 185 puan barajını aşan yeter sayıda öğrenci olsaydı, bu mağduriyet doğmazdı? iddiasında.
YÖK yetkilileri ise ?Bazı bölümler artık puanı tutan öğrenciler tarafından bile tercih edilmiyor. Vakıf üniversiteleri ise yüksek ücret nedeniyle öğrenci bulamadı? şeklinde kendini savunuyor.
NTV
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder