Memur Sitelerinden Son Haberler:

10/26/2006

Öğretim üyeleri gelir düzeyinden memnun değil

Ankara'daki devlet üniversitelerinde yapılan bir araştırma, öğretim üyelerinin ciddi finansal kaygılar duyduğunu, akademisyenlerin yüzde 73'ünün gelir düzeyinden memnun olmadığını ortaya koydu. "Bugünden iyi olmayacak" diyerek geleceklerinden endişe duyan akademisyenler, ekonomik sıkıntılar nedeniyle sosyal ilişkilerinin ve günlük yaşamlarının zarar gördüğünü düşünüyor.
Ankara Üniversitesi Ev Ekonomisi Yüksekokulu Aile ve Tüketici Bilimleri Bölümü'nden Prof. Dr. Emine Gönen ile Doç. Dr. Emine Özmete; Ankara, Gazi, Hacettepe ve Ortadoğu Teknik üniversitelerinde görev yapan 273 akademisyenle bire bir görüştü. Araştırmanın sonuçları özetle şöyle:
# Akademisyenlerin yüzde 44'ü, ekonomik sıkıntılarının sosyal ilişkilerine zarar vermesi nedeniyle sık sık üzüntü yaşadıklarını söyledi.
# Yüzde 24.9'u ekonomik durumlarının günlük yaşamlarına zarar verdiğini belirtti.
# Yüzde 78.8'i ihtiyaç duymadıkları, kullanmadıkları ve bütçelerine uygun olmayan ürünleri satın almadıklarını kaydetti.
# Yüzde 76.6'sı vitrinlerde sergilenen ürünlere karşı koyabildiğini vurguladı.
# Yüzde 31.9'u servet ve varlıklarını "iyi" olarak değerlendirebileceklerini ifade etti.
# "Ekonomik durumum gelecekte şu andakinden daha iyi olacak" önermesine, yüzde 37.4'ü "Katılmıyorum" yanıtını veriyor. Yüzde 13.9'u ise "Kesinlikle katılmıyorum" dedi.

Milliyet

Hiç yorum yok: