Memur Sitelerinden Son Haberler:

10/17/2006

Öğretmenim Boya Badana Yaparım

Eğitim çalışanlarının ek iş olarak en fazla ?boya badana? yaptığı ortaya çıktı.

Eğitim-Bir-Sen?in memur, teknisyen, şoför, hizmetli gibi bin 252 eğitim çalışanıyla gerçekleştirdiği 94 soruluk anket, eğitimcilerin 30 farklı türde ek iş yaptığını ortaya koydu. Anket sonuçlarına göre ek iş yapan çalışanlar 36-45 yaş grupları arasında yoğunlaşıyor ve ek iş olarak en fazla ?boya badana? tercih ediliyor.

Çalışanların, ?elektrik, inşaat işleri, kalorifer, bekçilik, işçilik, tamirat, pazarcılık, aşçılık, bahçıvanlık, bilgisayar, amelelik, garsonluk, hamallık, sıhhi tesisatçılık, tezgâhtarlık, çiftçilik, aşçı yardımcılığı, amatör kameramanlık, fotoğrafçılık, hayvancılık, müzisyenlik, balıkçılık, şoförlük? gibi 30 farklı türde ek iş yaptığı saptandı. Araştırmada söz konusu eğitim çalışanlarının sadece yüzde 3?ünün yıllık izinlerini tatil bölgelerinde geçirdikleri ortaya çıktı. Çalışanların yüzde 34?ü serbest zamanlarını değerlendirmek için spor yaptıklarını, yüzde 21?i boş zamanlarında kahvehaneye gittiğini belirtti.

Çalışanların sadece yüzde 12?si sinema ve tiyatroya gittiğini söylerken, yüzde 68?i ise serbest zamanlarında akraba ziyareti yaptıklarını kaydetti.

Zaman

Hiç yorum yok: