Memur Sitelerinden Son Haberler:

2/15/2006

Öğrenim ve katkı kredisi borçlularına uyarı!

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (Yurtkur), kendilerini avukat olarak tanıtıp öğrenim ve katkı kredisi borçlularını dolandırmak isteyenler bulunduğunu belirterek, internet sitesinden uyarı yaptı.

Yurtkur Genel Müdürü Hasan Albayrak, konuyla ilgili bankalara yazı gönderdiklerini ve savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını bildirdi.

İnternet sitesinde, "Yurtkur'a öğrenim ve katkı kredisi borcu olanların dikkatine" başlıklı uyarıda, şunlar kaydedildi:

"Kurumumuza yapılan ihbarlardan, kendilerini kurumumuz avukatı Burhan Yavuz, Gültekin Yücetepe veya Gültekin Yücelen olarak tanıtan şahısların, bazı vatandaşlarımızı cep telefonlarından arayarak, kurumumuza öğrenim ve/veya katkı kredisi borcu olduğundan bahisle belirtilen banka hesap numaralarına veya belirtilen adreslere posta havalesi yoluyla derhal ödeme yapmaları gerektiği, aksi halde icra takibine geçileceği veya haciz işlemine başlanacağı yahut tutuklama kararı çıkarılacağı yönünde bildirimde bulunduğu ve maalesef bazı vatandaşlarımızın buna istinaden ödeme yaptıkları öğrenilmiştir. Konu ile ilgili olarak gerek kurumumuzun gerekse bazı vatandaşlarımızın başvuruları üzerine yasal takibat başlatılmıştır. Ayrıca kurumumuzca bankalar ve PTT Genel Müdürlüğü uyarılmıştır.

Öğrenim ve katkı kredilerinin geri ödemeleri konusunda T.C. Ziraat Bankası şubeleri yetkili olduğundan diğer bankalar ve PTT yoluyla ödeme yapılmamasını, ödemelerinizin mutlaka kredi numaranızda belirtilerek T.C. Ziraat Bankası aracılığı ile ve kurumumuzca yapılan bildirimdeki veya kurumumuz www.kyk.gov.tr internet sayfasından öğrenilecek miktarlar üzerinden yapılmasını, her türlü şüpheli durumun derhal kurumumuza ve adli mercilere bildirilmesini önemle duyururuz."

Hiç yorum yok: