Memur Sitelerinden Son Haberler:

2/11/2006

Ek Ödeme Almayan Memura 80 YTL

Çeşitli adlar altında ek ödeme almayan kurumlarda çalışan memurlara, ocaktan itibaren 40, temmuzdan itibarende 80 YTL ek ödeme yapılmasına olanak tanıyan yasa tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
Tasarıda, ödemeden kimlerin yararlanacağı ve bu ödemenin usul ve esasları düzenleniyor. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen bazı personelin mali haklarına ilişkin düzenlemeler yer alıyor. Buna göre aralarında yüksek yargı organları, Adalet, İçişleri, Milli Eğitim, Bayındırlık ve İskan, Ulaştırma, Tarım ve Köy İşleri, Kültür ve Turizm, Çevre ve Orman Bakanlığı kadrolarında yer alan memurlar ile subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlara ödeme yapılacak.
Ek ödeme almaya hak kazanan personele 1 Ocak 2006 dan itibaren artış yapılabilmesi, Maliye Bakanlığı'nın görüşüne bağlanacak. Kadro karşılığı sözleşmeli personel hariç, çeşitli statülerde istihdam edilen çeşitli personele, sözleşme ücreti ile ilişiklendirilmeksizin, ek ödeme yapılmasına Yüksek Planlama Kurulu ile Bakanlar Kurulu yetkili olacak.

Diğer kurumlarda ek ödeme almayan personelinde bu ek ödemeye dahil edilmesi
umuduyla bu haberi ekliyorum.

Hiç yorum yok: