Memur Sitelerinden Son Haberler:

1/03/2008

'Memura izinsiz il dışına çıkış ' kanun teklifi

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, 657'ye tabi devlet memurlarının çalıştıkları ilin dışına çıkarken, amirlerinden izin almalarını öngören yasanın yürürlükten kaldırılması için bir kanun teklifi verdi.

Ateş, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun ek 20'nci maddesini yürürlükten kaldırılmayı öngören 4 maddelik kanun teklifini Meclis Başkanlığına sundu. Kanun teklifinin yasallaşması durumunda, memurların şehir dışına çıkarken amirlerinden izin almalarına gerek kalmayacak.

Teklifinin gerekçesinde, teknolojik gelişmelere, ulaşım ve iletişim alanlarındaki gelişmeye dikkat çeken Ateş, kentler arasındaki ulaşımın kolaylaştığı ve ulaşım sürelerinin en aza indiğine dikkat çekti.

Haberleşme araçlarının yaygın olarak kullanılmasıyla ihtiyaç duyulan personelle iletişimin kolaylaştığına vurgu yapan Ateş, şunları belirtti:

"Günümüzde devlet memurları, çağın gelişmesine paralel olarak toplumsal ve sosyal ihtiyaçların değişmesi nedeniyle amirlerinden izin almadan fiili olarak il dışına çıkmaktadırlar.

Bu durum mevcut hukuksal düzenlemeler ile çelişmektedir. Memurlarımızın tatil günlerini değerlendirmek veya diğer sebeplerle bulundukları ilin dışına çıkmaları sonucu sık sık istenmeyen durumlar ortaya çıkmaktadır.

Ayrıca uygulama da sıklıkla ihlal edilen bu kuralın hala mevzuatta yerini koruyor olması, amirlerin disiplin cezası vermede keyfi davranmasına zemin hazırlamaktadır. Bu nedenle devlet memurlarının seyahat özgürlüğünün günün koşullarına göre yeniden düzenlenmesi zorunlu hale gelmiştir."

Hiç yorum yok: