Memur Sitelerinden Son Haberler:

4/24/2007

ALES YAPILDI

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) yapıldı.
Sınav, üniversite rektörlüklerinin bulunduğu Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Niğde, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van, Zonguldak ve Lefkoşa'da gerçekleştirildi. Saat 09.30'da başlayan sınav, 3 saat sürdü.
Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, sınava 174 bin 950 adayın katıldığını bildirdi. Yarımağan, sınavın tamamlandığını, sınavla ilgili kendilerine ulaşan herhangi bir sorun olmadığını ifade etti.
Bütün yükseköğretim kurumları, lisansüstü programlarına öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinde ALES sonuçlarını kullanacak. Adayların ALES'ten başvurdukları lisansüstü programın puan türünde en az 55 (lisans diplomasıyla doktora veya sanatta yeterlik programına başvuracaklar için 70) puan almaları gerekiyor.
Başarılı olan adaylar, 657 Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesindeki şartları taşımaları, Yükseköğretim Mevzuatı ve Yükseköğretim Kurulu kararları açısından engel hallerinin bulunmaması kaydıyla usul ve esasları, Devlet Üniversiteleri ve yüksek teknoloji enstitüleri senatoları, vakıf yükseköğretim kurumlarının yetkili organlarınca belirlenecek giriş sınavlarına başvurabilecekler.

Hiç yorum yok: