Memur Sitelerinden Son Haberler:

8/24/2006

Memurlar 3 saatlik siesta istedi

Memurlar, aşırı sıcaklar nedeniyle İtalya ve Yunanistan gibi ülkelerde uygulanan uzun öğle tatili uygulamasını talep etti

Toplu görüşme masasında hükümetle kıran kırana pazarlık yürüten kamu çalışanları ile işçi sendikalarının ücret-maaş pazarlıklarınını yanına bir talep daha eklendi. Türkiye?nin dört bir yanında hissedilen aşırı sıcaklar, 2001 yılında gündeme gelen ?siesta? talebini bir kez daha canlandırdı.

Yunanistan ve İtalya gibi birçok Akdeniz ülkesinde halen geçerli olan siesta uygulamasıyla çalışanlar günün en sıcak 3 saatinde çalışmıyor. Siesta uygulamasında mesai saatleri kısalmıyor ancak çalışma saatleri kaydırılıyor. Sabah daha erken saatlerde başlayan mesai, öğle saatlerinde bitiyor ve saat 16:00?dan sonra yeniden başlıyor.

Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız, ?Bizim aşırı sıcaklarda çalışma sistemiyle ilgili 2002 yılında da bir talebimiz olmuştu. Ancak bu talep genel geçer bir uygulama olarak değil, aşırı sıcak günlerde uygulanmak üzere istisnai bir uygulama yapılması şeklinde? dedi.

SAATLER DÜZENLENSİN

Akyıldız, ?Yani meteorolojinin önceden uyarı yaptığı günler için çalışma saatlerinin 11:00 ile 16:00 arasında tatil olacak şekilde yeniden düzenlenmesi şeklinde. Ancak İtalya, Yunanistan gibi genel bir uygulama yapılması taraftarı değiliz. Türkiye aynı kuşakta bir uygulama değil. Konunun çok iyi incelenmesi gerek? diye konuştu.

Çalışma Bakanlığı yetkilileri ise, ?böyle bir gündemlerinin bulunmadığını? belirterek, konunun ciddi bir araştırmaya tabi tutulması gerektiğini belirtti.

vatan

Hiç yorum yok: