Memur Sitelerinden Son Haberler:

2/25/2007

Memur promosyonunu istiyor.

Memur-Sen ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, personel maaşlarının yatırıldığı bankaların promosyonlarının, çalışanların emeklerinden kaynaklanan bir kazanım olması sebebiyle çalışanlara verilmesi gerektiğini kaydetti.

Aksu, yaptığı açıklamada, personel maaşlarının yatırılmasından dolayı bankalar tarafından verilen promosyonların Memur-Sen tarafından ortaya konulduğunu belirterek, bu hakkın bu yılın Ocak ayı itibariyle çalışanlara ödenmesi gerektiğini savundu.

Gerekli yerlere müracaat ederek bunun ödenmesini talep ettiklerini, bu talebin karşılık bulmaması nedeniyle mücadeleyi hukuki zeminde sürdürmeye karar verdiklerini ifade eden Aksu, bu promosyonu dağıtmayan illerdeki sağlık müdürlüklerine durumu bir yazıyla bildireceklerini, sonuç alamazlarsa dava açacaklarını bildirdi. Aksu, ''Çalışanların emeklerinden kaynaklanan bir kazanım olması sebebiyle banka promosyonları, çalışanlara verilmelidir'' dedi.

Sözleşmeli personele hayır

Üyeleri, ''kamudaki geçici işçilerin daimi kadroya alınmasına yönelik yasa tasarısından'' etkilenecek sendikaların genel başkanları, düzenlemenin giderilmesi gereken çeşitli eksiklikleri bulunduğu belirttiler. Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan yasa tasarısının muhtemelen gelecek hafta TBMM gündemine geleceğini söyledi.

Tasarıda, memur işleri yapan geçici işçilere sözleşmeli personel olma ya da geçici işçi olarak kalma tercihi getirildiğini anlatan Arslan, bu konuda sözleşmeli personel pozisyonunun seçilmesi konusunda bir zorlama olduğunu savundu. Arslan, bu konudaki seçeneklerin sözleşmeli personel pozisyonu ya da daimi kadro şeklinde düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

Arslan, özelleştirilen kamu kurumlarında çalışan ve ''özelleştirme mağduru'' olarak nitelendirilen 5 bin civarındaki işçinin de düzenleme kapsamına alınması önerisinde bulundu. Kamu kurumlarında geçen yıl 6 aydan az çalışan, ancak yaptıkları iş süreklilik arz eden işçiler bulunduğuna dikkati çeken Arslan, ''Bu kişilerin kapsam dışında bırakılması ileride yasal sorun çıkarabilir. İlgili düzenleme mahkeme kararları ile iptal edilebilir. Bu nedenle 2006 yılında çalışan ve işleri süreklilik arz eden bütün geçici işçiler daimi kadroya alınmalı'' dedi. Mahmut Arslan, düzenlemenin diğer hükümlerini olumlu bulduklarını dile getirerek, geç kalınmış bir çalışmanın hayata geçiriliyor olmasından memnun olduklarını kaydetti.

''ASIL KADRO ALMASI GEREKENLER ALAMIYOR''
Tez-Koop-İş Genel Başkanı Sadık Özben, memur işi yapan geçici işçilere sunulan sözleşmeli pozisyon-geçici işçilik tercihini kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi. Bu tercihe zorlanan işçilerin özellikle il özel idarelerinden valiler tarafından sözleşmeli personel pozisyonunu seçmeye zorlanacaklarını ileri süren Özben, şunları kaydetti: ''5-6 ay çalışan geçici işçilere daimi kadro verilirken, 11 ay çalışan işçilerin sözleşmeli personelliğe zorlanması hakkaniyete uyan bir tavır değil. Bu kişilerin daimi kadroya geçirilmesinin maliyeti, diğer geçici işçilerin kadroya geçirilmesinden çok daha az olacaktır. Kadroya geçirilmeyi hak edenler de öncelikle 11 ay çalışan işçilerdir. Dayatmada ısrar edilirse diğer sendikalarla dayanışma içinde eylemlerimizi sürdürürüz.''

KAMPANYA İŞÇİLERİ
Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök ise geçici işçi statüsünde yılın belli döneminde çalışan işçilerin kadroya alınmasının AB'ye uyum sürecinde olumlu bir gelişme olduğunu söyledi. Düzenleme yapılırken şeker gibi bazı iş kollarının kendine has özelliklerinin gözden kaçırılmamasını isteyen Gök, şöyle konuştu: ''İş kolumuzda kampanya döneminde işe alınan ama doğrudan üretimde çalışan arkadaşlarımız var. Bunlar arasında kendisini usta, usta yardımcısı donanımında yetiştirenler bulunuyor. Üretime önemli katkı sunan 4-5 bin civarındaki bu arkadaşlarımızın tamamı olmasa da en azından bir bölümünün kadroya alınmasını istiyoruz. Bu konudaki girişimlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.''

''HİÇ BİR AYRIMA GİDİLMEMELİ''
Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın da bu konudaki temel taleplerinin geçici işçiliğin tamamen ortadan kaldırılması olduğunu bildirdi. Kamuda geçici olarak çalıştırılan bütün işçilerin daimi kadroya alınmasını istediklerini vurgulayan Öztaşkın, ''Hükümetin bu konuda bazı ayrımcı politikaları var. 6 ay gibi bir sınırdan söz ediliyor. Buna karşı çıkıyoruz, bu ve başka tür ayrımları doğru bulmuyoruz'' dedi.

ALES'e başvurular yarın başlıyor

LES'e, bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilecek. Yabancı uyruklu öğrenciler de sınava katılabilecek. Başvurular 5 Mart Pazartesi günü sona erecek.

Bütün yükseköğretim kurumları, lisansüstü programlarına öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinde ALES sonuçlarını kullanacak.

2/08/2007

2007 ÖSYS'ye başvurmak isteyen adaylar

2007 öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru işlemleri, 12 Şubat-23 Mart 2007 tarihleri arasında yapılacaktır.

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ
BAŞKANLIĞINDAN
DUYURU

2007 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine Başvurmak İsteyen Adayların Dikkatine

2007 öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvuru işlemleri, 12 Şubat-23 Mart 2007 tarihleri arasında yapılacaktır.

Öğrenim durumları aşağıdakilerden birine uyanlar 2007-ÖSYS'ye (Sınavsız Geçiş dahil) başvurabilirler:

2006-2007 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açıköğretim lisesi) son sınıfında okumakta olan öğrenciler,
Ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar,
Ortaöğretim kurumlannın dışarıdan bitirme sınavlarına girenler,
Ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar,
Ortaöğrenimlerini yabancı ülkelerde yapanlardan durumları yukarıdakilerden birine uyanlar
Ayrıca durumları, yukandakilerden birine uyan yabancı uyruklu ve uyruksuz adaylar da başvurabilirler ancak, bu adaylar ÖSS sonuçları ile 2007-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alacak, yükseköğretim programlarına yerleştirilmezler
2007-2008 öğretim yılında yükseköğretimin tüm lisans ve Önlisans (meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programlarına sınavsız geçiş dahil), programlarına girmek veya yurt dışında öğrenim görmek isteyen adaylar 2007-ÖSYS'ye başvurmak zorundadırlar.

Ortaöğretim kurumlarının son sınıfında okumakta olan öğrenciler okullarının bağlı olduğu Başvuru Merkezinden, mezun durumdaki adaylar diledikleri Başvuru Merkezlerinden içerisinde 2007-ÖSYS Aday Bilgi Formu, da bulunan 2007-ÖSYS Kılavuzu 2,00 YTL karşılığında edinebilirler. Ortaöğretim Kurumu (Okulu) Müdürlükleri, ÖSYM SınavMerkezi Yöneticilikleri ve ÖSYM Büroları ÖSYS'de başvuru merkezi olarak görev yapacaklardır.

Henüz mezun, olmamış, son sınıf düzeyindeki adaylar başvurularını okullarının bağlı olduğu başvuru merkezine yapacaklardır. Mezun durumdaki adaylardan 2006-ÖSYS'ye; başvurmamış olanlar ile 2006-ÖSYS'ye başvurmuş olanlardan öğrenim bilgilerinde değişiklik olanlar başvurularını istedikleri başvuru merkezine yapabilirler.

Mezun durumdaki adaylardan 2006-ÖSYS'ye başvurmuş olan ve öğrenim bilgilerinde değişiklik olmayan adaylar başvurularını: isterlerse bireysel olarak Internet aracılığıyla, isterlerse diledikleri bir başvuru merkezine başvurarak yapabilirler. 2007-ÖSYS'ye (Sınavsız Geçiş dahil) ilişkin başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili kurallar ve işlemler 2007-ÖSYS kılavuzunda yer almaktadır.