Memur Sitelerinden Son Haberler:

9/18/2007

Erzuruma 2500 Öğretmen Aranıyor

ERZURUM’da, öğretmeni bulunmayan 137 ilköğretim okulunun kapısına kilit vuruldu. Ders zilinin çalması nedeniyle acilen 500’ü sınıf olmak üzere toplam 2 bin 500 öğretmene ihtiyaç olduğunu söyleyen Milli Eğitim Müdürlüğü, kapalı okulların açılamaması halinde 5 binin üzerinde öğrencinin eğitimden yoksun kalacağını söyledi.

Açılamayan okullardan Erzurum’un Ilıca İlçesi’ne bağlı Kahramanlar Mahallesi ilköğretim okulu öğrenci ve velileri, duruma isyan etti.

Son İş İlanları

www.memuruz.biz adresinden alınan son iş ilanları:
Son Eklenen İlanlar
İş Kur Eminönü Şube Müdürlüğü
Çukurova Üniversitesi Öğretim El.
Pamukkale Üniv. 4/B'li personel alımı
Denizcilik Müsteşarlığı müfettiş yard
Türk Patent Enstitüsü, Patent ve Marka Uzm. Yard.
Savunma Sanayii Müsteşarlığı Söz. Per.
Eti Maden İşletmeleri işçi alımı
TEKEL işçi alım ilanı
Bayındırlık Bakanlığı müfettiş yard.
Patent ve Marka Uzman Yardımcısı

İlan Detayları: www.memuruz.biz

KPSS'ye yaş sınırı getirilemez

Danıştay 12. Dairesi, Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) giren ve kazanan adaylara, kurumların özel olarak yaş sınırı getiremeyeceğine karar verdi. KPSS'de başarılı olan H.Ç'nin açtığı davayı karara bağlayan Danıştay, “Kanun, tüzük, yönetmelik yerine sınav klavuzunda getirilen yaş koşulunu taşımadığından bahisle atama talebinin reddi yolundaki işlemde hukuka uyarlık yoktur” dedi.

İnşaat mühendisi olan H.Ç. KPSS sınavında Devlet Su işleri Genel Müdürlüğü’ne girmeye hak kazandı. Yerleştirmede esas alınan KPSS ilanının koşullar bölümünde “27 yaşından gün almamış olma” şartı koşulmuştu. Sınav sonrası 27 yaşından gün alan H.Ç. bu nedenle kazandığı göreve atanmadı.

KPSS'yi kazandığı halde ataması yapılmayan H.Ç'nin açtığı dava Ankara 7. İdare Mahkemesi tarafından reddedildi. Davanın temyiz incelemesini yapan Danıştay 12. Dairesi, emsal bir karara imza attı. Daire, kanun, tüzük ve yönetmelik yerine sınav klavuzunda getirilen yaş koşulunu taşımayanların atanmasının yanlış olduğuna karar veren ve davayı reddeden idare mahkemesi kararını bozdu.

18 YAŞINI DOLDURAN HERKES DEVLET MEMURU OLUR

Kararda, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 40. maddesinde, genel olarak 18 yaşını tamamlayanların devlet memuru olabileceğine dikkat çekilerek şöyle denildi:

“657 sayılı Devlet memurları Kanunu’nun 40. maddesinde, 18 yaşını tamamlayanların Devlet memuru olabileceği, bir meslek veya sanat okulunu bitirenlerin en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanunu’nun 12. maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabileceği belirtilmiştir. Davalı idare tarafından 657 sayılı Yasanın 48/B maddesi ile kendisine verilen özel şartları belirleme yetkisi kullanılmış ise de, bu yetkinin normlar hiyerarşisinde yer alan bir düzenleme ile yani kanun, tüzük ve yönetmelik gibi bir normla yapılması gerekmektedir. Bu kapsamda kamu personeline ilişkin bir düzenlemenin sınav ilanıyla yapılması hukuka aykırılık oluşturmaktadır. Bu durumda, İdare Mahkemesi tarafından sınav ilanı esas alınarak davanın reddedilmesinde hukuki isabet görülmemiştir”

Danıştay’ın bu kararının ardından 18 yaşını dolduran herkesin, KPSS sınavında başarılı olursa göreve atanması ve KPSS kitapçıklarında aranan yaş sınırı yerine 657 sayılı yasada yer alan yaş sınırının esas alınması gündeme gelecek.

BEKLE KAMU ÇALIŞANI BEKLE...

Türkiye Kamu-Sen AR-GE Merkezi’nin yaptığı araştırmaya göre Ağustos ayı itibarı ile açlık sınırı 865 YTL, refah seviyesi ise 2250 YTL dolayında bulunuyor. Şu anda en düşük dereceli memurun maaşı 733 YTL, ortalama memur maaşı ise 980 YTL.Eğer hükümetin toplu görüşmelerde sunduğu ücret artışı hayata geçerse; memurların açlık ve yoksulluk sınırından kurtularak refaha ulaşması hayal olarak kalacak.

9/02/2007

Burs Rehberi

Üniversite öğrenimleri sırasında burs almak isteyen ancak başvuru adreslerine ulaşmakta zorlanan öğrencilere yönelik rehber.

Hacı Ömer Sabancı Vakfı (VAKSA)

Her ay yaklaşık 1000 öğrenciye burs veren hacı ömer sabancı vakfı, bu yıl başvuranlar arasında yapılacak değerlendirme sonucunda 250 üniversite öğrencisine daha burs verecek, ayrıca en yüksekten başlayarak üniversite yerleştirme puanı ve özür derecesine göre öğrenci seçme ve yerleştirme merkezi tarafından belirlenecek 15 özürlü öğrenciyi de karşılıksız burs programına alacaktır.

http://www.vaksa.org.tr/tr/?burslar/burslar.html


Yazının Devamı : http://www.memuruz.biz/index.php?pid=18&id=799

Kalkınma Bankası Uzman Yardımcılığı Sınavı

Türkiye Kalkınma Bankası A.Ş.'ye, Ekonomist ve Mali Analist olarak istihdam edilmek üzere sınavla Uzman Yardımcısı alınacaktır.

Giriş sınavı, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalı olup, yazılı sınav 27 ve 28 Ekim 2007 tarihlerinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde (Cemal Gürsel Caddesi Cebeci / ANKARA) 09.00 –18.00 saatleri arasında yapılacaktır.
Devamı için tıklayınız.


KESK: Sonuç Yine Sefalet

Bu yıl altıncısı yapılan toplu görüşmelerde sonuç maalesef beklendiği gibi oldu. Hükümetin önerdiği taban aylığa 15+15 YTL’lik artış, yüzde 2+2’lik zam ve 20+20 YTL’lik ek ödemelere göre, şu an 744 YTL olan en düşük memur maaşı Ocak 2008’de 792 YTL, Temmuz 2008’de ise 841 YTL olacaktır.

9/01/2007

Hükümetten memura %2 teklif

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, hükümetin gelecek yıl tüm memurların maaşlarına 2 dönem halinde yüzde 2'şerlik zam yapmayı ve denge tazminatında bir miktar artışa gitmeyi teklif ettiğini bildirdi.

Akyıldız, toplu görüşmelerin 6. turu sürerken Başbakanlık Merkez Bina'dan çıkarak basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Hükümetin, gelecek yıl tüm memurların maaşlarına 2 dönem halinde yüzde 2'şerlik zam yapmayı ve yaklaşık 1,5 milyon memurun aldığı denge tazminatında da bir miktar artışa gitmeyi önerdiğini aktardı.

Denge tazminatındaki artış miktarının henüz ortaya koyulmadığını kaydeden Akyıldız, teklifi değerlendirerek öğleden sonra yanıt verecekleri söyledi.
Taraflar, saat 14.30'da tekrar bir araya gelecekler.



Yurt Sonuçları Açıklandı

YURT BAŞVURU SONUCUNUZ İÇİN TIKLAYIN

Bu yıl üniversiteyi kazanan hazırlık ve birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıflardaki öğrencilerin yurt müracaat sonuçları açıklandı.

Yurtlara asıl listeden girmeye hak kazanan üniversite öğrencilerinin kayıtlarının 14 Eylül’de yapılacağı, yedek listeden öğrenci alımına ise 17 Eylül’de başlanacağı belirtilen açıklamada, yedek listelerin 17 Eylül'den itibaren her pazartesi günü yurt müdürlüklerince ilan edileceği kaydedildi.

Açıklamada, lisans üstü, ön kayıt ve özel yetenek sınavı ve dikey geçiş sınavı ile üniversitelere girenlerin başvurularının 24 Eylül 5 Ekim tarihleri arasında YURTKUR’un internet sitesinden yapmaları gerektiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, yurtta kaldığı süre içinde üniversiteden mezun olamamış öğrencilerin yurt başvuruları bağlı oldukları yurt müdürlüklerine 10 26 Eylül tarihleri arasında yapmaları gerekmektedir.

4/B'li için özel yasa tasarısı

Sözleşmeli personel ile ilgili 'kadro' çalışması, yüz binlerce 4B'li ve ailesinin ümidini artırdı 4B'liler çalışmaların bir an önce tamamlanmasını beklerken, bürokratlar yasa tasarısı hazırlıyor.

Kamu Personel Reformu kapsamında 4B'lilerin kadroya alınarak 657'ye tabi devlet memuru haline getirilmesi ile ilgili çalışmalar, yüz binlerce kamu çalışanını ve ailelerini umutlandırdı. Yıllardır sıkıntı çeken sözleşmelilerin gözü yeni kurulan 60. Hükümet'te olacak.

MESAJLARINIZI GÖNDERİN

Uygulamada devlet memurlarına çok yakın olan fakat bazı özlük haklarını alamayan 4B'liler, bu haksızlıkların kadro ile giderileceğini düşünüyor. En fazla tayin olamamaktan yakınan 4B'liler, ailelerin parçalandığını, eşlerin farklı illerde görev yaptığını belirtiyor.

Bu sorunları değerlendiren hükümet çözüm üretiyor. Şu anda tüm kesimler bu değişikliği istiyor. Tabir caizse un var, yağ var, şeker var. Sadece helva yapılması bekleniyor. Hem hükümet kanadı, hem bürokrasi hem de çalışanlar hemfikir. Sadece konunun yasal bir zemine oturtulması kaldı. Bu çalışmalar da sürüyor. Özellikle Maliye'nin bu işe onay vermesi çalışmaları kolaylaştırıyor. Edinilen bilgiye göre, Maliye bürokratları bu konuda bir yasa tasarısı da hazırlıyor. Bu tasarının detaylarının önümüzdeki günlerde netleşeceği belirtiliyor. Yeni hükümetteki görevlendirmelerin de tamamlanmasından sonra, çalışmalar daha da hızlanacak. Ayrıca söz konusu personelin kadroya alınması durumunda 'sözleşmeli' kavramı da yeniden tarif edilmiş olacak. Bundan sonra bu statünün farklı yapıda olması bekleniyor. Yani memurluğa çok yaklaşmış sözleşmeli kadrosu kalkacak gibi görünüyor.

İlk başlarda kısıtlı sayıda düşünülen 4B'liler zamanla 100 bin kişiyi bulurken, statüleri de giderek memurlara yaklaştırıldı. Yani kadroya alınmaları çok zor görünmüyor. Çalışanlardan mesaj yağıyor. Bunları yarın yayımlayacağım.

Faruk Mercan /Takvim

Bir Kelime - Bir İşlem
Zeka Oyunları, Bilgi Yarışmaları ve Ödüllü Yarışmalara Katılın Kazanın

TusOnline.Com
Patoloji branş sınavları ile TUS öncesi bilginizi sınayın

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı müfettiş yardımcılığı

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı müfettiş yardımcılığı sınav ilanı

SANAYİ VE TİCARET BAKANLIĞI

MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI

GİRİŞ SINAVI İLANI

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığınca 03-04 Kasım 2007 tarihlerinde Ankara'da Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı yapılacaktır.

I- SINAVA KATILABİLME ŞARTLARI:

• En az dört yıllık lisans eğitimi veren Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri veya dengi en az dört yıl eğitim veren yükseköğretim kurumlarından ya da bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul olunan yurt dışı öğrenim kurumlarından birini bitirmiş olmak,

• 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

• 1 Ocak 2007 tarihinde 30 yaşını doldurmamış olmak,

• ÖSYM tarafından yapılan (A grubu ve öğretmenlik) kamu personeli seçme sınavında (KPSSP51) 80 ve üzeri puan almış olmak (Başvurulardan en yüksek puan alan 160 kişiye sınava giriş belgesi verilecektir),

• Askerliğini yapmış, tecilli veya muaf olmak (Erkek adaylar için),

• Sağlık durumu yurdun her yerinde görev ve yolculuk yapmaya elverişli olmak, müfettişlik görevini yapmaya engel olabilecek hastalığı ve sakatlığı bulunmamak,

• Başkanlıkça yapılacak araştırma sonucuna göre sicil, tutum ve davranışları yönünden müfettişliğe engel durumu olmamak,

• Daha önce Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı Sınavına en fazla bir kez katılmış olmak,

• Süresi içinde başvurmuş ve başvuru formu ile istenilen diğer belge ve bilgileri Kurul Başkanlığına vermiş bulunmak,

II- SINAV İÇİN İSTENİLEN BELGELER:

• Geçerlilik süresini doldurmamış KPSS sınav sonuç belgesi veya onaylı örneği,

• Yüksek öğrenim kurumu diploması veya bitirme belgesi aslı ya da onaylı örneği,

• Aday tarafından el yazısı ile yazılmış ve imzalanmış, kendisi, ailesi, bitirdiği okullar, yapmış olduğu işler hakkında bilgilerin yer aldığı öz geçmiş,

• Nüfus cüzdanının onaylı örneği,

• Erkek adayların askerlik görevini yaptığını, erteletmiş olduğunu veya askerlikle ilişkisinin bulunmadığını gösterir resmi belge ya da onaylı örneği (yazılı sınav sonrası, sözlü sınavdan önce verilebilir),

• Cumhuriyet Savcılığı adli sicil belgesi (yazılı sınav sonrası sözlü sınavdan önce verilebilir),

• Sağlık durumunun her türlü iklim ve yolculuk koşullarına elverişli olduğuna ve Müfettişlik görevini sürekli yapmasına engel olabilecek herhangi bir hastalığı veya sakatlığı bulunmadığına dair yazılı beyan formu,

• Sınav tarihinden en fazla altı ay önce çekilmiş üç adet renkli vesikalık fotoğraf.

Eksik belgelerle yapılmış olduğu yahut gerçeğe aykırı beyanları içerdiği anlaşılan başvurular dikkate alınmaz.

III- SINAVIN ŞEKLİ:

Ankara'da yapılacak olan sınav, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamalıdır.

Yazılı sınavlar, 03-04 Kasım 2007 tarihlerinde, aşağıda gösterilen altı grupta yapılacaktır. Sınavın kazanılması için sınav yapılan her gruptan 100 tam puan üzerinden en az 50 puan alınması ve grupların not ortalamasının 70'den aşağı olmaması şarttır.

Yazılı sınavı kazananlar, daha sonra bildirilecek tarihte sözlü sınava çağırılacaklardır.

Sözlü sınav, yazılı sınav kapsamındaki konulardan yapılır. Bu sınavda ayrıca, adayların genel kültür bilgilerinin yoklanması yanında, zeka, anlama, algılama, anlatım ve temsil yeteneği gibi özellikleri de değerlendirilerek sözlü sınav notu belirlenir.

Adayın başarılı sayılması için, sözlü sınav notunun 70'den aşağı olmaması şarttır.

Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavının sonucu, yazılı ve sözlü sınav notlarının ortalaması alınarak saptanır.

Sınavda başarılı olanlardan, atama yapılacak kadro sayısı kadar aday, başarı sıralamasındaki önceliğe göre asıl aday olarak, sıralamada asıl adaylardan sonra gelen aynı sayıdaki aday da yedek aday olarak kabul edilir.

Adayların giriş sınav notunun eşitliği halinde; sözlü sınav notu yüksek olan, sözlü sınav notlarının da eşitliği halinde, yabancı dil notu yüksek olan aday başarı sıralamasında öncelik kazanır.

Asıl veya yedek aday oldukları halde atanmamış olanlar için sınav sonucu müktesep hak teşkil etmez.

IV-SINAV KONULARI

1 – İKTİSAT (EKONOMİ) GRUBU

Makro ve Mikro İktisat,

Uluslararası İktisat,

Para, Banka ve Kredi,

İşletme İktisadı,

2 – MALİYE GRUBU

Maliye Politikası,

Vergi Kanunlarının Esasları,

Kamu Gelir ve Giderleri,

Bütçe,

3 – MUHASEBE GRUBU

Genel Muhasebe,

Şirketler Muhasebesi,

Bilanço Analizi ve Teknikleri,

Ticari Hesap,

4 – HUKUK GRUBU

Anayasa Hukuku (T.C. Anayasasının Genel Esasları, Mali ve Ekonomik Hükümleri),

İdare Hukuku (Genel Esaslar, İdari Yargı),

Medeni Hukuk (Genel Esaslar, Ayni Haklar),

Borçlar Hukuku (Genel Hükümler),

Ticaret Hukuku (Ticari İşletme, Ticaret Şirketleri, Kıymetli Evrak),

Ceza Hukuku (Genel Esaslar, Devlet İdaresi Aleyhine İşlenen Suçlar),

Ceza Muhakemeleri Usulü Hukuku (Görev ve Yetki, Kamu Davası, Soruşturma Usulleri),

5 – YABANCI DİL GRUBU

İngilizce, Fransızca, Almanca dillerinden biri,

6 – KOMPOZİSYON, YAZIM VE ANLATIM TEKNİĞİ GRUBU

İsteklilerin Başvuru Formunu ve sınava giriş şartlarını içeren broşürü Ankara'da Teftiş Kurulu Başkanlığından (Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, Ek Hizmet Binası 4. Kat, GMK Bulvarı Tandoğan/ANKARA adresinden) şahsen ya da www.sanayi.gov.tr internet adresinden temin etmeleri mümkündür. İstekliler internet sayfasındaki şekle uygun başvuru formunu çoğaltarak veya bilgisayarda hazırlayarak da kullanabilirler. (Sınav hakkında, mesai saatleri içinde, (0312) 2320060/ 415, 417 nolu telefonlardan bilgi alınabilir.)

• Sınava giriş başvurusu yukarıda belirtilen adrese şahsen veya postayla yapılacaktır.

• Sınava katılabilmek için son başvuru tarihi 14 Eylül 2007 Cuma günü mesai saati bitimidir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

• Sınava girmeye hak kazananların listesi en geç 28 Eylül 2007 tarihine kadar Bakanlığımızın yukarıda belirtilen internet adresinde ilan edilecek, sınava girilecek yer ve sınav saatlerini gösteren “Sınav Giriş Belgesi”, 05 Ekim 2007 günü mesai saati sonuna kadar Teftiş Kurulu Başkanlığınca elden verilecek, elden alınmayan belgeler adayların haberleşme adresine postayla gönderilecektir.

• Sınavda, Başkanlığımız tarafından düzenlenmiş sınava giriş belgesi ile birlikte, kimlik tespitinde kullanılmak üzere, fotoğraflı ve onaylı bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet vb) bulundurulması, cep telefonu bulundurulmaması gerekmektedir.